Vergoeding voor peuteropvang mogelijk vanuit bijzondere bijstand

Met ingang van 1 januari 2014 is het bij de gemeente Hellevoetsluis mogelijk om een vergoeding aan te vragen voor peuteropvang vanuit de bijzondere bijstand. Deze regeling is bedoeld voor gezinnen met een minimum inkomen tot 110% van de voor hen geldende bijstandsnorm.

Voor kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar is het belangrijk om in een veilige omgeving contact te hebben met leeftijdsgenoten om op deze manier sociale vaardigheden aan te leren. Daarom wil de gemeente Hellevoetsluis het voor gezinnen met beperkte financiële middelen mogelijk maken om gebruik te maken van peuteropvang.

Hiervoor heeft de gemeente eerder dit jaar al 50 peuterarrangementen gerealiseerd bij stichting Peuterspeelzalen. In aansluiting hierop heeft de gemeente een regeling voor peuteropvang toegevoegd aan de bijzondere bijstand. Gezinnen die al gebruik maken van een peuterarrangement, worden persoonlijk geïnformeerd over de nieuwe regeling, zodat bekeken worden welke regeling voor hen het meest gunstig is.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl