Verkoop 1e fase Het Land enorm succes

De hooggespannen verwachtingen over een goede en snelle verkoop van het woningbouwplan Het Land in De Elementen zijn helemaal uitgekomen, aldus de gemeente Spijkenisse. Enkele weken na start verkoop is 80 procent van de 41 woningen verkocht, zo meldt het persbericht van de gemeente. De overige woningen zijn in optie genomen. De makelaar verwacht dat ook deze woningen binnenkort worden verkocht.

Wethouder Gert-Jan ’t Hart vertelt enthousiast: “Een knappe prestatie van de makelaar om tegen de landelijke trend in, dit plan in recordtijd te verkopen. Maar ook een compliment aan de projectontwikkelaars die samen met de gemeente mooie en goedgeprijsde woningen gaan bouwen die het koperspubliek aanspreken”.

De gemeente is in overleg met de ontwikkelaars om snel een besluit te nemen over het vervolg van Het Land. De bouw van de eerste fase start in de herfst.

Het Land telt circa 420 koopwoningen en wordt in fasen aangelegd. Er komen ruime rijtjeswoningen, 2/1 kappers in verschillende breedtes, geschakelde 2/1 kappers en vrijstaande woningen. Schippers Architecten en Van Egmond Architectuur tekenden veel verschillende woningentypen en uitvoeringen.

Kwaliteit staat voorop in Het Land: brede lanen met middenbermen en woningen in een aansprekende architectuur. Het is wonen op chique in Spijkenisse. Het Land is onderdeel van de nieuwe wijk De Elementen die wordt gebouwd tussen de Oude Maas en het vernieuwde centrum van Spijkenisse.

In totaal komen er ruim 3000 woningen, waarvan 1900 in appartemententorens aan de oever van de Oude Maas. Twee torens zijn al in aanbouw: De Vier Werelden (253 woningen) en Rokade (263 woningen). De Vier Werelden is op enkele appartementen na geheel verkocht en verhuurd. De oplevering is nog dit jaar. De oplevering van de 113 meter hoge Rokade staat gepland in het najaar van 2010.

Een derde complex van 400 woningen wordt met een zorginstelling ontwikkeld. Dit gebouw bestaat uit een toren van 65 meter en een toren van 95 meter aan een zorgplein met een groot scala aan voorzieningen. Langs de Oude Maas worden uiteindelijk 7 complexen gerealiseerd.

Toch zijn er nog twijfels bij sommigen over de juistheid van de verstrekte gegevens. Zo zouden voor één van de torens nog veel appartementen niet verkocht zijn.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl