Vliegerfestival Spijkenisse 22 juni aan de Maasboulevard

Vliegerfestival SpijkenisseOp zondag 22 juni vindt het Spijkenisse Vliegerfestival op de Maasboulevard in Spijkenisse plaats. Van 10.00 uur tot 17.00 zijn er veel activiteiten voor het hele gezin. Het vliegerfestival wordt dit jaar ingeluid door de enthousiaste bordercollies van Borders for Joy. Deze wedstrijd start om 10.00 uur. Het Vliegerfestival begint om 11.00 uur.

Voordat de kleurrijke vliegers de lucht in gaan, vliegen er zwart-witte bordercollies over het terrein. Om tien uur doen deze goedgetrainde, werkgrage honden van Borders for Joy mee aan de wedstrijd Skyhoudz DiscDogathon Championships. Dit is een internationale wedstrijd die in de hondenwereld in hoog aanzien staat.

Vanaf 11.00 uur gaan de eerste kleurrijke vliegers de lucht in en barsten de feestelijkheden volop los. Er is van alles te doen voor alle leeftijden. Een vlieger kopen of een vliegerworkshop volgen bij de Nederlandse kampioen: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Verder zijn er in de loop van de dag verschillende vliegerdemonstraties.

Voor de allerkleinsten is er een ballonnenclown, zijn er gratis suikerspinnen en er is een groot springkussen. Er zijn houten koeien, die gemolken moeten worden waarbij alle hulp welkom is! Een mini-kinderboerderij met echte aaibare dieren en een workshop vlieger knutselen.

Verder kunnen de kinderen zich als prins of prinses laten verkleden en fotograferen. De SKS vermaakt de kleintjes met spelletjes, terwijl de ouders zich voor kunnen laten lichten over allerlei soorten kinderopvang.

Op het terrein staat een ambulance van de Dierenambulance. De auto met alle apparatuur is te bezichtigen en de vragen. Ook Scouting Ruwaard van Putten is aanwezig, zij kunnen van alles vertellen over wat ‘scouten’ nou precies inhoudt. De scouting heeft allerlei activiteiten georganiseerd zoals een hindernisbaan en broodbakken.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl