Vliegoefening boven de regio

Personeel van de Koninklijke Luchtmacht moet altijd goed zijn voorbereid op een eventuele inzet waar ook ter wereld. Vandaag is niet te zeggen wat het conflict van morgen is. Trainen in binnen- en buitenland is daarom van essentieel belang.

Bemanningen van Apache gevechtshelikopters en Chinook transporthelikopters volgen de komende weken een cursus tot helikopter wapeninstructeur en oefenen daarvoor van 20 maart tot en met 29 maart in verschillende (laagvlieg)gebieden in Nederland.

Een kleine groep helikoptervliegers en –loadmaster specialiseert zich tijdens deze cursus onder meer in het tactisch optreden in Nederland en in het samenwerken met eenheden van andere krijgsmachtdelen. Aansluitend staan oefenweken gepland in Engeland. De geslaagde cursisten dragen straks hun kennis weer over aan hun collega’s

Op woensdag 27 maart wordt met twee Chinooks en drie Apaches geoefend in de omgeving van de Maasvlakte. In de aangewezen oefengebieden mag zo laag worden gevlogen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is.

Informatie en klachten

Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl