Voortgang coalitiebesprekingen IBH, VVD en CDA

Er zit schot in de coalitiebesprekingen tussen IBH, VVD en CDA in Hellevoetsluis. In een prettige, ontspannen sfeer hebben de partijen voortgang geboekt in de vorming van een nieuwe coalitie en een nieuw college van burgemeester en wethouders.
Inmiddels is bijvoorbeeld bekend wie de beoogde wethouders van het nieuwe college van B&W zijn.

Voor het IBH zijn Margriet den Brok en Hans van Lith kandidaat. De VVD zal Peter Hofman opnieuw voordragen en voor het CDA is Hans van der Velde de beoogde wethouder. “Dat we voor vier wethouders kiezen, heeft alles te maken met de grote en ingrijpende opgaven waar we ons in de komende jaren voor gesteld zien staan, zoals de drie decentralisaties in het sociale domein”, aldus Rien Kap, fractievoorzitter van IBH.

Komende week zullen de drie partijen verder overleg voeren over de portefeuilleverdeling, en zal het coalitiedocument opgesteld worden. Rien Kap: “We verwachten dat er eind volgende week een coalitiedocument ligt en dat we voor het eind van deze maand het nieuwe college kunnen installeren.”

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl