Wensen voor de toekomst onder nieuwe kastanjeboom

Op vrijdag 16 maart 2012 om 14.30 uur plant wethouder Klaas Schipper namens het college van Burgemeester en Wethouders een kastanjeboom ter vervanging van de Julianaboom die op 5 januari jl. als gevolg van een hevige storm omwaaide.

Onder de nieuwe boom gaat een roestvrijstalen koker met wensen van elf- en twaalfjarige basisschoolkinderen van twee Brielse scholen voor de kinderen van de toekomst. Deze kinderen zijn vrijdag ook aanwezig bij het planten van de boom.

Bij het vellen van de boom die in januari sneuvelde werd er namelijk een unieke vondst gedaan. Er onder lag een loden koker, die een perkamenten document bevatte, waaruit duidelijk werd dat deze boom op 19 mei 1909 geplant werd. Ook bevatte de koker een affiche van de feestelijkheden die destijds plaatsvonden rond het planten van deze boom waarbij wel 650 schoolkinderen aanwezig waren. ‘Den Vinder heil’, staat er op het document dat zich in deze loden koker bevond. De originele Julianaboom werd geplant ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Juliana.

De boom die op 16 maart 2012 geplant wordt, markeert de opening van De Tachtigjarige Oorlog Historisch Museum Den Briel door Hare Majesteit Koningin Beatrix op zaterdag 31 maart 2012.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl