Werken aan crisisaanpak

Wederom is er een stap gezet in de uitwerking van de nota Crisisaanpak en de kadernota Economie.

Beide nota’s zijn erop gericht een impuls te geven aan werkgelegenheid, het verbeteren van het ondernemersklimaat en de verdere ontwikkeling van toerisme & recreatie binnen Hellevoetsluis.

In de kadernota Economie zijn 27 maatregelen geprioriteerd die tussen 2009 en 2012 worden opgestart.

De maatregelen worden in fases uitgevoerd en nodigen uit tot een tweerichtingsverkeer tussen gemeente en ondernemers.

Het ondernemersloket Hellevoetsluis is het centrale aanspreekpunt voor alle ondernemers en is daarmee een belangrijke schakel in het verbeteren van het ondernemersklimaat. Via dit informatieloket worden bedrijven begeleid door de gemeentelijke organisatie bij onder andere het starten, uitbreiden, verplaatsen of vestigen van een bedrijf. De verdere professionalisering van dit loket vormt logischerwijs dus een speerpunt waaraan de afgelopen maanden hard is gewerkt en waaraan ook gewerkt blijft worden.

Het ondernemersloket wordt regelmatig gevoed met nieuwe informatie en diensten. Op deze wijze blijft niet alleen de inhoud actueel, maar krijgt het loket ook steeds meer het karakter van een podium waarop zowel de belangen van de gemeente als die van ondernemers elkaar vinden. De nieuwste toevoeging vormt het onderdeel “Aanbestedingen”. Het college van B&W staat een eerlijke kans voor ondernemers op het vlak van aanbestedingen door de gemeente voor. Daarom heeft het College van B&W besloten alle Hellevoetse ondernemers actief te informeren over aanbestedingen. Voortaan zullen aanbestedingen van de gemeente Hellevoetsluis worden aangekondigd op het ondernemersloket. Op deze wijze kunnen ondernemers zien wanneer / welke diensten, leveringen en werken de gemeente wil aanbesteden met als gevolg dat geïnteresseerde ondernemers zich kunnen inschrijven.

Wethouder Economische Zaken Evert Taal benadrukt dat het ondernemersloket een extra service is in de dienstverlening van de gemeente aan bedrijven binnen de regio. “Naast het feit dat Hellevoetsluis aantrekkelijk is voor bedrijven qua wonen, werken en recreëren, geeft deze service net iets extra’s aan de ondernemers. Op deze manier laten we echt zien hoe de gemeente faciliterend kan optreden voor regionale ondernemers.”

Het ondernemersloket biedt nog tal van uitbreidingsmogelijkheden. Zo wordt momenteel gewerkt aan het optuigen van een service waarin ondernemers, geheel kosteloos, hun bedrijf kunnen profileren. Het ondernemersloket is te vinden op www.hellevoetsluis.nl

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl