Westvoorne bekroond: drie Blauwe Vlaggen

QualityCoast 2013Op 5 juni op Wereld Milieudag ontving wethouder Groenewegen in Ouddorp de Quality Coast Gold Award uit handen van de vereniging Kust en Zee.

Eveneens mag Westvoorne op de Eerste en Tweede slag in Rockanje en voor het eerst nu ook bij de Jachthaven Geijsman in Oostvoorne de ‘Blauwe Vlag’ hijsen.

Westvoorne is trots op beide strandonderscheidingen die in de toeristische branche gerenommeerde kwaliteitsaanduidingen zijn.

Westvoorne is dit jaar voor de tweede keer een van de meest duurzame kustgemeenten van Nederland. Met een rapportcijfer van 8,1 ontvangt Westvoorne een QualityCoast Gold Award en verdient daarmee de 3e plaats in de top 10 vakantiebestemmingen. In 2011 ontving Westvoorne voor het eerst een Gold Award en voerde gelijk de QualityCoast top 10 aan. Goeree-Overflakkee wint dit jaar de hoofdprijs. De top 10 vakantiebestemmingen zijn achtereenvolgens Schouwen-Duiveland, Westvoorne en Ameland, Katwijk en Hoek van Holland. De groene en duurzame kustbestemmingen zijn internationaal te herkennen aan de blauw-gele vlag met een dolfijn.

Het strand van Rockanje werd door een onafhankelijke jury beoordeeld op 118 criteria. Eén
daarvan is het aantal Blauwe Vlaggen; een ander is het percentage horeca-ondernemingen met een eco-label (Travelife, Green Key). QualityCoast is dan ook het enige complete keurmerk voor een toeristische bestemming als geheel.

QualityCoast Awards

QualityCoast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (EUCC) en wordt ondersteund door de Europese Unie. Doel van het programma is om badplaatsen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. Over enkele weken wordt de ranglijst van alle Nederlandse kustplaatsen bekend gemaakt, evenals de internationale “QualityCoast Top 100” en de “QualityCoast Vakantieregio’s Top 10”. Dit is het resultaat van een uitgebreide beoordeling van bijna 1000 kustbestemmingen door onafhankelijke deskundigen. Een aantal touroperators (bijvoorbeeld Holland International van TUI-Nederland) schenkt bijzondere aandacht aan de QualityCoast bestemmingen in hun vakantiebrochures en houden er ook rekening mee bij de selectie van hun vakantiebestemmingen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl