Wethouder Lewis vertrekt uit Spijkenisse

lewis1Marjolijne Lewis legt per 01 januari 2010 haar functie van wethouder van Spijkenisse neer.

Op die datum wordt ze directeur van de Stichting MEE Rotterdam Rijnmond, een organisatie voor de ondersteuning en belangenbehartiging van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Vanaf april 2002 heeft Marjolijne Lewis als wethouder de portefeuilles jeugd, onderwijs, volksgezondheid, welzijn, monumenten en stadsregionale zaken voor Spijkenisse beheerd.

Haar vertrek wordt door het college van burgemeester en wethouders betreurd, maar gerespecteerd. Spijkenisse heeft in haar een krachtdadige en betrokken bestuurder gehad, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de stad.

Marjolijne Lewis: “Ik heb de afgelopen periode goed nagedacht over mijn toekomst. Na bijna 8 jaar wethouderschap ambieer ik geen derde periode van 4 jaar. Ik ben me dus gaan oriënteren op het vervolg van mijn maatschappelijke carrière en kan aan een nieuwe fase beginnen dank zij deze functie. Dit gebeurt met pijn in het hart, want ik heb het wethouderschap met bijzonder veel plezier gedaan. En mijn betrokkenheid bij Spijkenisse is en blijft groot.”

Ze blijft wel behouden voor de plaatselijke politiek. Marjolijne ambieert een plaats op de kandidatenlijst voor de raadsfractie van haar partij (ONS). Ze blijft ook aan als voorzitter van de raad van toezicht van het Theater Zuidplein en als penningmeester van de Rotterdamse Kunststichting.

Het college zal zo spoedig mogelijk nadere mededelingen doen over de invulling van de hierdoor vrijgekomen portefeuilles.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl