Wethouder Mourik tovert met geld

spijkenissebrugMijn wenkbrauwen gingen omhoog, verbaasd, ongeloof, dat is echt een kop om verder te lezen. Dichtbij.nl kopte: ‘Miljarden geïnvesteerd in bereikbaarheid Spijkenisse’. Maar is dat wel zo?
Om daar een helder antwoord op te geven: NEE !

 Want waar zijn al die miljarden dan naar toegegaan? Een nieuwe brug naar Spijkenisse? NEE ! Een tunnel dan? NEE! Uhm we hebben nieuwe haven? NEE! Helikopterlandplaatsen? NEE! Extra metro? NEE !

Maar waar haalt Mourik die miljarden in de bereikbaarheid van Spijkenisse vandaan. Ik kan niet anders concluderen dan dat zij doelt op de werkzaamheden aan de A15. En laat die weg nu niet bedoeld zijn om de bereikbaarheid van Spijkenisse te verbeteren, maar om de route Maasvlakte II – ring Rotterdam Zuid te optimaliseren. En daar zit geen cent verbetering bereikbaarheid Spijkenisse in. Of doelt zij op de wijze waarop wij worden aangesloten op die A15? Zoja, dat kleine stukje van de totale werkzaamheden zijn geen miljardenonderdeel.

En sterker nog, gaan wij er op vooruit? Volgens mij niet, we raken namelijk de aansluiting voor de tunnel kwijt. In plaats daarvan gaat het verkeer in de toekomst via de nieuwe Botlekbrug. Deze wordt een fractie hoger dan de oude. Scheelt een meter of twee. Zal iets minder vaak open staan als de oude brug maar nog steeds behoorlijk vaak. En dat is zuur voor de inwoners van Voorne-Putten. Niet meer snel de tunnel door maar kunnen kiezen uit twee bruggen die geregeld open zullen staan. En dat voor al die miljarden?

Mourik is een beetje de weg kwijt. Geen A4 Zuid of welke variant daarop werd door haar keiharde inzet binnen gehaald. Best wel een domper voor een wethouder die dat al die tijd wilde bereiken. Maar ja, als je niets bereikt, dan tover je toch gewoon met getallen en een weg die dient als oplossing voor een ander gebied…… en geloof mij, er zullen mensen haar vol bewondering aankijken, Zij die al die miljarden naar binnen harkte voor een bereikbaar Voorne-Putten.

Mario Guagliardo

 

bron foto Nujij.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl