Wietkwekerij thuis, Je eigen huis kwijt!

hennepkwekerijWiet en de activiteiten er omheen hebben een bovengemiddelde belangstelling van onze redactie.

Niet dat ons kantoor gevuld is met kleurige en geurige planten, maar omdat wij met grote regelmaat worden bestookt met de berichtgeving over de kweek.

Vers van de pers is het bericht dat “eigen huis” bezitters binnenkort hun huis wel eens kwijt kunnen zijn, als zij betrapt worden.

Banken gaan namelijk samenwerken met justitie om wiettelers met een plantage in hun met een hypotheek belaste koopwoning het huis uit te zetten.

De banken en justitie bekijken of ze criminelen gezamenlijk kunnen aanpakken. Ze willen een zwarte lijst aanleggen van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan het telen van wiet. Deze informatie kan gebruikt worden bij de beoordeling van nieuwe hypotheekaanvragen of om een bestaande hypotheekovereenkomst op te zeggen.

,,Het gaat om verkennende gesprekken. De maatregelen moeten nog op juridische implicaties worden getoetst”, aldus de zegsman. Huurders mogen door woningcorporaties al langere tijd uit hun woning worden gezet als daar wiet wordt geteeld.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl