Zadkine studenten krijgen op stadhuis les over Wmo

Bijna 120 studenten en docenten van het Zadkine aan de Sportlaan kwamen 27 januari naar het stadhuis in Spijkenisse voor een presentatie over de komende veranderingen in de Wmo en AWBZ. De studenten die allen de opleiding tot verzorgende of verpleegkundige volgen, krijgen de komende jaren veel met de Wmo en alle veranderingen te maken.

 

Om de toekomstige patiënt of cliënt goed te kunnen informeren en op de juiste manier in te spelen op de zorgvraag van cliënten, is het belangrijk dat de studenten goed op de hoogte zijn. Ze kregen een prachtige presentatie van afdelingshoofd Maatschappelijke Ondersteuning Iris Sips en medewerker van de Stadswinkel Lida Krijgsman. Iris Sips benadrukte nog eens hoe belangrijk de studenten na hun studie zijn voor een goede uitvoering van de Wmo. Vervolgens was er een interactief gedeelte. Aan de hand van een aantal reële casussen konden de studenten hun net opgedane kennis toepassen. Duidelijk was dat regels en gevoel hier vaak niet op een lijn zaten. Daarna was er volop ruimte om vragen te stellen over de zorgveiling of aan de medewerkers van het loket die Wmo-vragen binnen krijgen.

Leren is ervaren; daarom schroomden de studenten niet om onder begeleiding van medewerkers van het stadhuis een parcours af te leggen in een scootmobiel of zich in een tillift te laten hijsen. Voor de eerstejaars studenten was het nog een wat theoretische ochtend. “Ik hoop dat ik het allemaal goed kan onthouden zodat ik de cliënt straks wel goed informeer, want het is best ingewikkeld” aldus een van de studenten en daar heeft ze gelijk in.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl