42 Tips binnengekregen over verkrachtingszaken in Bernisse

politie3De politie heeft 42 tips binnengekregen over verkrachtingszaken in Bernisse uit 1989 en 2011. De zaak werd dinsdagavond besproken in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Een 39-jarige vrouw uit Bernisse werd eind september in een natuurgebied tussen Zuidland en Abbenbroek de bosjes ingetrokken en verkracht.

Een dna-spoor leverde een match op met een vergelijkbare zaak uit 1989. Toen werd een vrouw verkracht op nog geen vierhonderd meter van de plek van de verkrachting uit 2011.

De dader is een blanke man van een jaar of 50. De politie houdt er rekening mee dat hij in de tussenliggende 22 jaar meer slachtoffers heeft gemaakt, maar dat zij nooit aangifte hebben gedaan.

In totaal zijn er sinds september ruim honderd tips binnengekomen en zestig namen van een mogelijke dader genoemd. De politie onderzoekt of de nieuwe tips bruikbaar zijn.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl