Bernisse niet enthousiast over bedrijventerrein

caravansTussen Spijkenisse en Bernisse komt een bedrijventerrein. Althans dat is een opgave die beide gemeenten in 2005 opgelegd kregen in het kader van RR2020.

In Spijkenisse is er veel enthousiasme voor het plan, onder andere omdat Reinis daarheen verhuist en evenals ondernemers vanuit de panden in het havengebied. Bernisse ziet het niet zo zitten.

Nee zeggen is echter geen optie, omdat de kans groot is dat dan de provincie een inpassingsbesluit neemt. En dan is de gemeente alle zeggenschap kwijt.
De gemeenteraad van Bernisse heeft dinsdag een positieve grondhouding ingenomen waardoor er gestart kan worden met de noodzakelijke voorbereidingen voor de wijziging van het bestemmingsplan.

Wel zijn er een aantal kanttekeningen gemaakt en voorwaarden gesteld. De gemeente doet alleen een uitspraak over de ruimtelijke verkenning, onder voorbehoud van de financi├źn. De Stadsregio krijgt het verzoek een ruimtelijke onderbouwing te maken waarbij alle risicoaspecten in beeld worden gebracht. De gemeente Bernisse wil niet opdraaien voor een negatief exploitatieresultaat. De verkavelingsplannen worden gezien als indicatie, evenals de caravanplaatsen. Tegen een caravanstalling is binnen de gemeenteraad niet veel weerstand, wel tegen havengerelateerde industrie. Dat laatste willen ze niet hebben op het bedrijventerrein.

En het terrein moet omgeven worden door groen, zodat je niet tegen lelijke achterkanten aankijkt. En de voorgestelde caravanstalling voor 800 tot 900 caravans? Wat LOB en VVD betreft mag het.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl