Extra tijd voor besluit naam: Nissewaard of Westenrijk

westenrijkDe gemeenteraden van Bernisse en Spijkenisse nemen tijdens de raadsvergaderingen op 11 en 12 juni nog geen beslissing over de vraag wat de naam van de nieuwe gemeente moet worden. Zij hebben hiervoor een maand uitstel gevraagd. Dit uitstel levert geen problemen op voor de fusieplannen van de gemeenten. De fusiegemeenten hebben toestemming voor het uitstel gevraagd en gekregen van het Rijk.

Op 29 mei jongstleden presenteerde de naamgevingcommissie een shortlist met daarop vijf namen aan de gemeenteraden. Op deze lijst staan de namen Nissewaard, Spijkenisse, Berkenisse, Puttenisse en Bernisse. De commissie adviseerde de gemeenteraden voor de naam Nissewaard te kiezen.

Nieuwe naamDe beide gemeenteraden geven aan een sterke voorkeur te hebben voor een geheel nieuwe naam en niet de bestaande gemeentenamen Bernisse of Spijkenisse aan te houden. De verschillende politieke partijen hebben gemerkt, dat bij hun achterban voor de namen Puttenisse en Berkenisse weinig draagvlak is. Deze namen worden daarom minder geschikt geacht. De naam Nissewaard wordt wel als geschikte nieuwe naam gezien. Om toch een keuze te hebben, vroeg een aantal leden van de gemeenteraden of een extra naam aan de lijst kon worden toegevoegd. Naar aanleiding van dit verzoek bekijkt de naamgevingscommissie of de naam Westenrijk geschikt zou zijn als nieuwe gemeentenaam.

Om tot een goed overwogen beslissing te komen en voldoende overleg te kunnen plegen, hebben de gemeenteraden uitstel gevraagd. Zij nemen in de raadsvergaderingen van juli het besluit wat de naam van de nieuwe gemeente gaat worden.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl