Giro raast door de regio Voorne-Putten

giro-route-vpVandaag, maandag 10 mei, wordt er weer vanuit Amsterdam vertrokken. Dit keer is de start bij de Zuidas om 11 uur.

Deze rit van 224 kilometer heeft als finishplaats Middelburg. De regio kan zich alvast warmdraaien voor de doorkomst van de Tour de France nog geen twee maand later.

De derde etappe van de Giro van 2010 zal de boeken ingaan als de vlakste etappe ooit in de Ronde van Italië.

De renners gaan via Amstelveen, Haarlemmermeer, Hillegom, Lisse, Teylingen, Oegstgeest, Leiden, Zoeterwoude, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam, Spijkenisse, Bernisse en Hellevoetsluis naar Zeeland. Net als de Tour van plan is gaat de route over drie dammen: de Haringvlietdam, de Brouwersdam en de Oosterscheldekering.

Aangekomen op het eiland Walcheren gaat het peloton via Veere en Vlissingen naar de finishplaats Middelburg. In de gemeente Middelburg gaan de renners vanaf de Nieuwe Vlissingseweg rechtdoor de Vlissingsesingel op, om via de Langevielesingel, Seissingel, Seisplein, Walensingel, Looierssingel op de Koestraat uit te komen. Hierna volgen ze de Kaaienroute naar de finish op de Dam in Middelburg. Hier worden de wielrenners rond 17 uur verwacht.

Video: Finish in Middelburg wordt gereed gemaakt

{youtube}ykt3Hxt5Fhw{/youtube}

Cadel Evans rijdt maandag Zeeland binnen als leider in de Giro d’Italia. De Australische wereldkampioen heeft in het klassement 0.01? voorsprong op Tyler Farrar, die de rit in Utrecht won.

Later vandaag: Foto’s van de doortocht in de regio. Heeft u zelf foto’s, stuur deze dan naar redactie@vpinfo.nl

route giro

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl