Jaar celstraf geëist voor mishandeling voetballers

simonshavenEen 28-jarige Spijkenisser moet waarschijnlijk de cel in vanwege mishandeling van twee voetballers.

De man hoorde gisteren 12 maanden gevangenisstraf eisen, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, met aftrek van de tijd die hij in voorarrest gezeten heeft.

Op 7 november 2009 ging het fout bij de wedstrijd Simonshaven-Vlotbrug. Bij het nemen van een vrije trap ontstond er duw- en trekwerk tussen twee spelers. De speler van Vlotbrug komt hierbij ten val. De Spijkenisser wordt ervan beschuldigd de man tegen het hoofd geschopt te hebben, maar hij ontkent dit. Volgens een getuige heeft hij het slachtoffer alleen een zetje met zijn voet gegeven, in de trend van ‘sta op’. Wel zei de verdachte dat hij het slachtoffer had uitgescholden.

Een speler van Vlotbrug die een en ander zag gebeuren, liep op de Spijkenisser toe en gaf hem een duw in de rug. De verdachte draaide zich om, kreeg een kaakslag en mepte terug. Daarbij sloeg hij het tweede slachtoffer een gebroken neus. Beide spelers kwamen ten val en bij het opstaan gaf de verdachte het slachtoffer een schop. Zelf zegt hij tegen het achterwerk van de man geschopt te hebben, getuigen zeggen dat hij in de richting van het hoofd heeft geschopt. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken arm op.

Volgens de advocaat van de verdachte dient zijn cliënt vrijgesproken te worden van mishandeling van het eerste slachtoffer. In het tweede geval erkent hij dat de trap niet gegeven had mogen worden maar dat een straf gelijk aan de duur van de voorlopige hechtenis passend is. Een celstraf kan als gevolg hebben dat cliënt zijn baan kwijtraakt. De Spijkenisser is daarnaast door de KNVB voor het leven geschorst en mag geen enkel voetbalveld meer betreden. Ook niet als toeschouwer.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl