Kreken van Nibbeland moet goedkoper

Kunnen de bestrating en lantaarnpalen in de Zuidlandse nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland niet wat goedkoper, vraagt de Bernisser politiek zich af. De buitenboel pakt in de eerste bouwfase wel erg duur uit, aldus Gert-Jan Rietdijk van de PvdA

Door tegenslagen als archeologische vondsten die het bouwplan vertraagden, brengt de eerste fase vooral financiële malaise voor de gemeente. En dat terwijl Bernisse eigenlijk aan de wijk wil verdienen.

,,Kan het wat minder in de rest van de uitbreidingswijk tussen de Beeldsweg, Haasdijk en Stationsweg?” vraagt Rietdijk. ,,En dreigt de gemeente weer tonnen te kort te komen, dan kunnen we ons zulke uitgaven niet veroorloven.”

Wethouder Marnix Trouwborst wil eigenlijk helemaal niet beknibbelen op de aankleding van de wijk: ,,Natuurlijk besparen we geld als we goedkopere klinkers gebruiken en de straatlantaarns iets verder van elkaar zetten,” reageert hij. Maar juist in een tijd waarin huizen moeilijk te verkopen zijn, is het belangrijk dat zij in een kwalitatief mooi ingerichte wijk staan. Daarvóór verkiezen kopers nu ook de Kreken van Nibbeland boven een andere nieuwbouwwijk.”

Omdat ook het CDA, D66 en het LOB wel kunnen meegaan in het betoog van Rietdijk heeft Trouwborst toegezegd te onderzoeken of hij voor minder geld de rest van de wijk toch mooi kan aankleden.

Trouwborst moet bij zijn onderzoek ook de inrichting van de toekomstige villabuurt aan de Haasdijk betrekken, vinden de politici. ,,Het kan geen kwaad te onderzoeken of de wijkinrichting goedkoper kan, terwijl de uitstraling daar niet onder lijdt. Het kan geen kwaad om die buurt ook bij zo’n onderzoek te betrekken,” vindt LOB’er Sip van der Weg. (bron AD.nl)

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl