Overeenkomst voor onderhoud sportvelden getekend

voetbalvelden-bernisseOp dinsdag 22 mei 2012 hebben wethouder Sip van der Weg van de gemeente Bernisse en de zes voetbalverenigingen en de korfbalvereniging die in Bernisse gevestigd zijn, de overeenkomst ‘uitvoeren onderhoud sportvelden’ ondertekend.

In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over het onderhoud van de sportvelden door de voetbalverenigingen en de korfbalvereniging zelf.

Meer taken voor minder geld

De gemeente Bernisse werkt aan verruiming en vereenvoudiging van de regels voor stichtingen en verenigingen. De gemeente wil dat organisaties meer verantwoordelijkheid krijgen voor exploitatie en beheer van panden. De gemeente Bernisse krijgt van het rijk steeds meer taken overdragen, maar zonder voldoende budget om die taken ook uit te voeren.

Mede daardoor heeft de gemeente steeds minder financiële ruimte om bijvoorbeeld alle sportvelden zelf te onderhouden en te beheren. Door bestaande regels te verruimen en te vereenvoudigen, kunnen stichtingen en verenigingen zelf de regie over het onderhoud in handen nemen en zijn zij daarvoor niet meer afhankelijk van de gemeente.

In het stralende voorjaarszonnetje hieven alle betrokken vertegenwoordigers samen met wethouder Van der Weg het glas terwijl op de achtergrond het veld van VV Abbenbroek met groot materieel werd gerenoveerd.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl