Protestmars Bernisse verboden

fusie-bernisseInwoners van de gemeente Bernisse hebben de burgemeester zaterdag een petitie aangeboden tegen de fusie met Spijkenisse. Ze wilden met tractoren, een mannenkoor en spandoeken groots uitpakken, maar de politie stak daar een stokje voor.

De politie was bang dat de protestmars uit de hand zou lopen en blokkeerde de weg naar het gemeentehuis in Abbenbroek.

Ongeveer acht politieagenten liepen rond en hielden de menigte in de gaten. Uiteindelijk stond een kleine honderd man voor het gemeentehuis in Abbenbroek. Ruim 3000 handtekeningen werden overhandigd aan burgemeester Bouvy-Loene.

Een kwart van Bernissse heeft dus getekend tegen een samenvoeging. De gemeente bestaat uit Zuidland, Simonshaven, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek en Oudenhoorn. In totaal wonen er 12000 mensen.

Omdat de gemeente zo klein is, moet het waarschijnlijk in 2015 fuseren met Spijkenisse. Dinsdag wordt in de gemeenteraad besloten of dit ook echt gaat gebeuren.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl