PvdA vóór grenscorrectie Oudenhoorn

nissewaardDe PvdA Nissewaard heeft haar standpunt kenbaar gemaakt wat betreft de grenscorrectie voor Oudenhoorn.

De afgelopen periode is er veel te doen geweest rond de gemeentelijke herindeling tussen de gemeente Bernisse en Spijkenisse en in het bijzonder de grenscorrectie ten aanzien van de kern Oudenhoorn. De PvdA Nissewaard wil zich na de herindelingsverkiezingen op 19 november 2014 binden aan het advies dat de bewoners van Oudenhoorn hebben uitgebracht. De nieuwe gemeente Nissewaard kan volgens hen niet om dit resultaat heen.

Hierdoor zal er een grenscorrectie plaats moeten vinden, zodat Oudenhoorn onderdeel uit gaat maken van de gemeente Hellevoetsluis. Deze correctie kan op zijn vroegst plaatsvinden op 1 januari 2016. Volgens de PvdA moet dit dan ook het streven zijn van de nieuwe gemeente Nissewaard. Tot aan de beoogde grenscorrectie zal de PvdA zich in blijven zetten voor de belangen van de bewoners van Oudenhoorn.

In de gesprekken tijdens een PvdA buurtonderzoek op 22 februari van dit jaar heeft het merendeel van de bewoners van Oudenhoorn aangegeven liever onderdeel uit te willen maken van de gemeente Hellevoetsluis. Inmiddels heeft de gemeente Bernisse 950 inwoners van Oudenhoorn geraadpleegd, waarvan 720 mensen hun stem hebben uitgebracht. Maar liefst 93% van de respondenten heeft aangegeven voor een grenscorrectie te zijn.

Op 8 november dit jaar zal de PvdA Nissewaard als onderdeel van een bustour Oudenhoorn bezoeken. Zij zullen zich dan laten vergezellen door PvdA Hellevoetsluis, zodat u ook alvast kennis kunt maken met de PvdA-volksvertegenwoordigers aldaar. Ook zij zijn van mening dat het oordeel van de bewoners van Oudenhoorn gehonoreerd zou moeten worden.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl