Scholen naar Kreken van Nibbeland

krekenvannibbelandDe raad van de gemeente Bernisse heeft vorige week dinsdag ingestemd met het verder uitwerken van de realisatie van een brede school en de tijdelijke huisvesting in de Kreken van Nibbeland door Woonstichting De Zes Kernen.

Basisscholen De Bongerd en De Wissel worden naar deze brede school verplaatst inclusief uitbreiding met kinderopvang, jeugd(gezondheids)zorg en peuterspeelzaalwerk.

De gemeente is verantwoordelijk voor huisvesting van het onderwijs op grond van de wet op het primair onderwijs. Door huizenbouw in Kreken van Nibbeland is extra huisvesting noodzakelijk.

In de notitie “haalbaarheidsonderzoek nieuwbouwscholen” zijn verschillende varianten uitgewerkt. Hieruit blijkt dat het realiseren van een brede school en de tijdelijke huisvesting door Woonstichting De Zes Kernen de beste optie is.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl