Schoonmaken van straatkolken

straatkolkIn alle kernen van Bernisse worden de straat- en trottoirkolken (putten) schoongemaakt in de periode 21 november tot half december 2011.

Voor een goede afvoer van het regenwater laat de gemeente de 4400 kolken jaarlijks schoonmaken. Dit gebeurt wanneer de meeste bomen hun bladeren hebben verloren.

De gemeente voorkomt hiermee dat kolken verstopt raken door gevallen blad en straatvuil.

Het leegzuigen van de kolken wordt gedaan door de firma Sita. Om ervoor te zorgen dat de schoonmaak van de kolken zo min mogelijk gehinderd wordt, vraagt de gemeente haar inwoners in deze periode om de volgende medewerking:

 

• Geen auto plaatsen boven of naast een kolk.

• Geen afval- of minicontainers op een kolk plaatsen.

• Geen aanhanger met een ketting aan het kolkdeksel vastzetten.

• Als een kolk direct aan of in de tuin ligt, deze vrij houden van overhangende beplanting of hekwerken (deze hekwerken vooraf verwijderen).

De schoonmaak begint in Abbenbroek. Hierna komen Oudenhoorn, Zuidland, Simonshaven, Heenvliet en Geervliet achtereenvolgens aan de beurt. Bij een vorstperiode kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen, omdat deksels vastvriezen aan de kolken. In het buitengebied maakt niet de gemeente, maar de provincie of het waterschap de eventueel aanwezige kolken schoon.

Meer weten:

Het handmatig reinigen van de kolken in de achterpaden start begin januari 2012. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Van Meggelen van de afdeling Beheer van de gemeente Bernisse via telefoonnummer 0181 – 667 210.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl