Verdachte moord Simonshaven vrijgelaten

moordplaats02Een 64-jarige Rotterdammer die in augustus werd opgepakt voor de moord op zijn vrouw in Simonshaven is vrijdag vrijgelaten. Dat meldt zijn advocaat.

Er is volgens de raadsman geen hard bewijs is dat de man de moord heeft gepleegd.

De advocaat wil de directeur van gevangenis De Schie, waar zijn cliënt vastzat, oproepen als getuige in de zaak. Volgens Van Ardenne zijn gesprekken van de raadsman en de verdachte in de gevangenis afgeluisterd. Dat is een juridische doodzonde die al eerder leidde tot een voortijdig einde in verschillende grote strafzaken.

De echtgenoot wordt ervan verdacht zijn vrouw op 11 augustus in het plaatsje Simonshaven, bij Spijkenisse te hebben vermoord.

De echtgenoot ontkent en stelt dat hij en zijn vrouw op straat zijn aangevallen door een onbekende. Hij zou buiten bewustzijn zijn geraakt. Toen hij bijkwam was zijn vrouw dood. Justitie gelooft daar niets van.

Relaties

Volgens het Openbaar Ministerie zaten er bloedspatten op de kleding van de man en zou het profiel van zijn schoen op de wang van de vrouw zijn gevonden. Verder zijn er twee kogels aangetroffen, maar de vrouw is niet doodgeschoten. Volgens justitie sloeg de man zijn vrouw wel met een vuurwapen.

Het motief voor de moord zou zijn, dat L.het niet kon verkroppen dat zijn vrouw een nieuwe man had leren kennen en daar een relatie mee had. L. en zijn vrouw waren ongeveer 8 maanden geleden uit elkaar gegaan na 30 jaar samen geweest te zijn. Volgens zijn raadsman ging het de laatste tijd juist weer beter en zouden ze die dag samen hebben gewinkeld.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl