Vijf verdachten vuurwerkbom voorgeleid

politie02De jonge mannen die ervan worden verdacht een zware (vuurwerk)bom te hebben laten ontploffen in de hal van een bejaardentehuis in Zuidland, worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De vijf worden onder andere verdacht van het veroorzaken van een explosie en openlijk geweld.

De bom was een met explosieven gevuld voorwerp. Daarop was vuurwerk bevestigd. De klap op 3 december was zo groot, dat delen van het voorwerp tot wel 500 meter verderop werden gevonden. Van het bejaardentehuis was de portiek ontzet, en er zaten grote scheuren in de muren. De bom ontplofte vlak naast een gasleiding. Was die geraakt, dan hadden de gevolgen van de explosie veel groter kunnen zijn.

Na de explosie formeerde de politie een speciaal team dat het incident onderzocht. In de loop van deze week werden vijf jonge mannen aangehouden. Het gaat om mannen van 21 tot 22 jaar oud uit Spijkenisse en Hoogvliet. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl