Waar is het moordwapen?

moordplaats02Half september stuurde de politie een sms-bom naar ongeveer 6500 mensen die op dinsdag 11 augustus in de omgeving waren van Simonshaven of de buitenrand van Spijkenisse.

De avond van 11 augustus, rond half 9 werd een overleden vrouw aangetroffen in het natuurgebied “de Bernisse”, nabij de Schuddebeursdijk en de Bernisse Spuidijk.

Het Openbaar Ministerie meldde vandaag, dat dit wel enkele reacties heeft opgeleverd, maar dat er niets bijzonders bij zat.

Na sectie is gebleken dat de 50-jarige vrouw is overleden aan hersenletsel, veroorzaakt door slaan met een hard voorwerp. Het wapen waarmee dit gebeurt is, is nog niet gevonden. De recherche heeft duikers ingezet om in een straal van ongeveer 250 meter rond de plaats waar de vrouw aangetroffen werd, te zoeken naar het wapen. De stapel boomstammen langs het pad is verwijderd, maar ook hier werd geen wapen aangetroffen.

Ex-echtgenoot nog steeds vast

De hechtenis van de 64-jarige ex-echtgenoot van de vrouw is verlengd, hij wordt gezien als hoofdverdachte. Hij zat eerst in beperking, wat wil zeggen dat hij, behalve met zijn advocaat, geen contact mocht hebben met de buitenwereld. Die beperking is inmiddels opgeheven.

De auto van de verdachte is in beslag genomen, maar na uitgebreid onderzoek is hier niets aangetroffen dat van belang is voor het onderzoek.

Het onderzoek naar wat er precies heeft plaatsgevonden op de middag en avond van 11 augustus is nog in volle gang. Mensen die iets gehoord of gezien hebben en dat nog niet gemeld hebben, worden opgeroepen dat alsnog te doen. Dat kan ook via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Op 23 november zal bij de rechtbank een pro forma zitting plaatsvinden.

© Irene Hoogenraad / VPinfo.nl

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl