Wethouder presenteert boekje ‘Archeologie van Bernisse’

Op vrijdag 6 september presenteert wethouder Van der Weg van Bernisse om 16.00 uur het boekje ‘De Archeologie van Bernisse’ in ’t Blushus aan de Willemstraat 3a in Zuidland. In het boekje wordt het verleden van Bernisse chronologisch verteld aan de hand van archeologische vondsten die in de laatste decennia in Bernisse zijn opgegraven.

Het boekje wordt uitgegeven dankzij bijdragen van woningstichting De Zes Kernen, de stichting Archeologie in het Maasmondgebied en de gemeente Bernisse.

In het verleden zijn op het grondgebied van Bernisse diverse archeologische vondsten gedaan. Zo is in de periode 2005-2011 in de nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland in Zuidland in verschillende fasen archeologisch onderzoek gedaan met belangwekkende resultaten. Maar ook in de jaren daarvoor zijn op verschillende plaatsen in de kernen van Bernisse opgravingen gedaan, waarbij interessante resten uit vroeger tijden zijn gevonden. De vondsten variëren qua datering van ca. 260 voor Christus (IJzertijd) tot in de Middeleeuwen. De resultaten van de verschillende onderzoeken in Bernisse in de afgelopen decennia zijn nu verzameld in een boekje ‘De archeologie van Bernisse’.

Bij de uitreiking zullen vertegenwoordigers van het Bureau Oudheidkundig Onderzoek Rotterdam (BOOR) en het archeologisch bedrijf RAAP een korte toelichting geven op het belang van archeologisch onderzoek en de over de wijze waarop het onderzoek en uitvoering ervan in de Kreken van Nibbeland is aangepakt.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl