Wijziging WOZ-waarde accommodaties en boerderijen

Dit voorjaar verzendt het SVHW aanslagen voor de gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Voor een aantal belastingen is de WOZ-waarde van bepaalde panden en objecten van belang. De WOZ-waarde voor zogenoemde
incourante niet-woningen (zorgcentra, scholen, sportcomplexen etc.) en de agrarische objecten (boerderijen) kunnen wijzigen.

Als gevolg van een andere berekeningmethode kan de stijging of daling van dewaarde van een incourante niet-woning of een agrarisch object afwijken van de trend. Bij de waardering van de genoemde categorie├źn is het SVHW overgestapt naar de TIOX-waardering met landelijk gehanteerde normen. De TIOX-waardering wordt in Nederland algemeen geaccepteerd als de methodiek met de meeste voorkeur. Ook de toezichthouder op de waardebepaling (de Waarderingskamer) is er een groot voorstander van. Het SVHW heeft om die reden voor het belastingjaar 2013 de overstap gemaakt naar de TIOXwaardering.

Als de individuele waardering sterk afwijkt heeft uiteraard elke burger c.q. elk bedrijf de mogelijkheid bezwaar aan te tekenen. Maar u kunt ook eerst een onderbouwing van de waarde van het object op vragen via www.svhw.nl en daarna inloggen met u Digid-code of via het gratis telefoonnummer van het SVHW 0800-0200873.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl